به گزارش خبرگزاري مهر ، گروه ارتباطات و فناور هاي نوين مركز پژوهش ها در گزارشي تحت عنوان "نابينايان و فناوري اطلاعات و ارتباطات" ، خاطرنشان ساخت: دسترسي به رايانه مزاياي بيشتري را براي نابينايان نسبت به افراد بهره مند از نعمت بينايي فراهم مي كند. چرا كه با وجود ابزارهاي كمكي موجود ، رايانه همانند چشم براي آنان كارآيي دارد.
بنابراين با توجه به ضرورت دسترسي نابينايان به فناوري اطلاعات و ارتباطات و تاثيرات مثبتي كه اين فناوري بر زندگي آنها مي گذارد و همچنين با توجه به امكان توليد تجهيزات مورد نياز در داخل كشور ، بايد تمام نابينايان كشور از اين امكانات بهره مند شوند و به همين دليل به كارگيري تجهيزات سخت افزاري و نرم افزاري كمكي نابينايان در تمام كتابخانهها، دانشگاهها، ادارات، موسسات و نهادها ، ضرورت دارد.
اين گزارش با اشاره به بند 2 صورت جلسه سي و پنجمين نشست شوراي اجتماعي كشور مورخ 20/4/1383 و همچنين سهم 3 درصدي معلولان براي همكاري با موسسات و سازمانها ، وجود چنين تجهيزاتي را براي راحتي كار آنها ضروري دانست و افزود: با اين وصف به رغم گذشت يك سال از ابلاغ اين صورتجلسه به سازمانهاي مجري، تاكنون هيچ گونه پيشرفتي در اين زمينه حاصل نشده است.
مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي ، جمعيت معلولان ايران را 2 ميليون و 875 هزار و 631 نفر برآورد كرد و افزود: از اين تعداد 408 هزار و 340 نفر (14 درصد) نابينا هستند كه از ميان آنها 76 هزار و 707 نفر شناسايي شده اند و فقط 34 هزار و 551 نفرشان تحت پوشش قرار گرفته اند.
طبق آمار سازمان بهداشت جهاني (WHO) بين 40 تا 45 ميليون نابينا و 180 ميليون فرد كم بينا در سراسر جهان وجود دارند كه اين عده براي فعاليت مستقل روزمره خود به وسايل كمكي مخصوص نابينايان نيازمند هستند تا زندگي در دنياي پيشرفته و پيچيده امروز را براي آنان كمي آسان تر كند.
نظر شما